Hobart

Els diables de Tasmània, en perill per un virus resistent que els provoca un tumor a la cara

Els diables de Tasmània viuen una situació complicada. La majoria d'exemplars estan malalts de càncer, i els experts no són capaços de trobar-hi una solució. Fa 14 anys aquest marsupial carnívor va començar a desenvolupar un tumor facial que pot acabar amb el diable. Els investigadors han provat una vacuna, però el virus ja ha mutat 13 vegades. Els científics són pessimistes a l'hora de trobar-hi una cura i, fins i tot, parlen que un cop s'hagin extingit els exemplars salvatges hauran de mirar de recuperar i repoblar la zona amb diables sans i immunes.

Actualitzat
Tasmània lluita perquè el seu animal nacional no s'extingeixi. Els diables de Tasmània són el marsupial carnívor més gros del món. De la mida d'un gos petit, són territorials i agressius, però ara estan en vies d'extinció.

Un tumor facial està fent estralls entre l'espècie. Es calcula que un 80% dels exemplars tenen aquest tipus de càncer i els investigadors són pessimistes a l'hora de trobar-hi una cura. La malaltia està causada per un virus que ha mutat fins a 13 vegades per fer estèrils els esforços dels científics i les seves vacunes.

Fa 14 anys que s'allarga aquesta agonia i creix la sensació que serà impossible trobar una manera de curar-los. Un dels científics que monitoritzen els diables, el xilè Rodrigo Hamede, considera fins i tot que el millor escenari per als diables "seria extingir-se del tot a la selva", però afegeix que "quan la malaltia també s'hagi extingit" caldrà "tenir l'habilitat de recuperar els diables sans i tornar-los un altre cop al seu hàbitat natural". Tot i això, les autoritats i els investigadors lluiten perquè el diable de Tasmània no segueixi el mateix camí que el llop marsupial, extingit el segle XX.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut