Madrid

Álvarez-Cascos es dóna de baixa del PP després de no obtenir el suport del partit per ser candidat per Astúries

Francisco Álvarez-Cascos, que va ser mà dreta d'Aznar i un dels homes forts del PP, ha presentat aquest dissabte la seva baixa del partit. Ho ha fet a través d'una carta dirigida a Mariano Rajoy, en què feia saber que abandona la militància després de 34 anys. Cascos ha pres aquesta decisió després que, fa dos dies, el comitè electoral del PP va decidir no avalar-lo com a candidat a les eleccions autonòmiques d'Astúries. En comptes de Cascos, van triar Isabel Pérez Espinosa, la candidata que volia la direcció del PP asturià. A Cascos no li va servir de res l'aval d'Esperanza Aguirre i de José María Aznar.

Actualitzat
L'exvicepresident primer del govern espanyol Francisco Álvarez-Cascos ha presentat la baixa com a militant del PP dos dies després que el comitè electoral dels populars va decidir no avalar-lo com a candidat a la presidència d'Astúries. La candidatura d'Álvarez-Cascos, que tenia el suport d'Esperanza Aguirre i José María Aznar, va ser desestimada en favor de la d'Isabel Pérez Espinosa, la candidata avalada per la direcció del PP asturià.

Amb una carta enviada a la seu del PP al carrer Gènova de Madrid adreçada a Mariano Rajoy, Álvarez-Cascos comunica que deixa la militància política "després de 34 anys de militància ininterrompuda per raons de dignitat personal. La decisió és ferma i les circumstàncies que la justifiquen les saps sobradament". El que va ser mà dreta de José María Aznar als anys 90 creu que el PP asturià viu una situació de "degradació" i recorda els insults que va rebre entre els mesos de juliol i octubre -entre els quals esmenta "galàctic", "sexagenari" i "terrorista d'estar per casa"-, que no han tingut altre motiu que "haver ofert la meva disponibilitat a acceptar la candidatura en les properes eleccions autonòmiques".

"En no rebre l'empara sol·licitada reiteradament a l'òrgan competent davant dels menyspreus, desqualificacions i insults que em van dirigir altres militants", continua Álvarez-Cascos, ha pres la decisió d'abandonar el partit. El que va ser ministre de Foment lamenta que aquests insults "no haguessin estat possibles sense el consentiment exprés, si no la complicitat, de la direcció nacional".

Possibilitat de noves baixes

El portaveu de la plataforma que donava suport a la candidatura d'Álvarez-Cascos a la presidència d'Astúries, Enrique Álvarez Sostres, ha indicat que "moltes persones poden i podem sentir-nos identificats amb la decisió de Cascos" i ha lamentat la pèrdua "d'un actiu molt important del PP i de la política espanyola i asturiana". "No puc formar part d'un partit que hagi fet això amb Álvarez-Cascos i amb la militància asturiana", ha afirmat Álvarez Sostres, que creu que la direcció estatal dels populars ha tractat l'exministre "com si fos un boy-scout".

La reacció de la direcció general del PP s'ha limitat a un comunicat en què lamenta la decisió del polític asturià i assegura que els dirigents populars sempre han reconegut públicament "les aportacions" que ha dut a terme al PP "des de la seva fundació".
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut