Madrid

L'Acadèmia del Cinema, internautes i productors rebaixen la tensió de la "llei Sinde"

"Ningú està d'acord que tot sigui gratuït". Aquesta és la principal conclusió de la reunió entre l'Acadèmia del Cinema Espanyol, productores audiovisuals i les associacions d'internautes, segons Álex de la Iglesia, president de l'Acadèmia. La reunió, a porta tancada, s'ha fet aquest dijous i ha durat més de tres hores. S'hi han discutit els pros i els contres de la controvertida "llei Sinde", que va ser tombada pel Congrés i ara ha d'entrar al Senat. Les dues parts s'han mostrat satisfetes amb la trobada i han reconegut que "hi ha punts en comú".

Actualitzat
Cervesa, cafè i propostes per arribar a un acord. És el que el president de l'Acadèmia del Cinema espanyol, Álex de la Iglesia, ha ofert als "líders d'opinió de la xarxa" assistents a la reunió, que s'ha fet aquest dijous a la seu de l'Acadèmia.

En total 13 persones, que pertanyen a la indústria i al món d'internet i que han debatut sobre les descàrregues d'internet i la vulneració de la propietat intel·lectual. O dit d'una altra manera, sobre la controvertida "llei Sinde", que preveu el tancament de webs que faciliten descàrregues per internet. A Álex de la Iglesia l'han acompanyat el director de l'Acadèmia, Eduardo Campoy, i Pedro Pérez, president de la Federació d'Associacions Audiovisuals.

Les dues parts han destacat que la trobada ha estat molt constructiva i tot un èxit. Han remarcat que s'han assolit punts de consens, han reconegut errors i s'han aportat mutuament idees. "Hem vist que hem de parlar i que ja n'hi ha prou de tirar-nos els plats al cap", ha dit el president de l'Associació d'Internautes, Víctor Domingo.

Álex de la Iglesia ha assegurat que per assolir un acord caldrà "cedir". "Hem de dialogar i trobar solucions a diversos problemes. Internet és un món nou i hem de trobar la manera que la nostra feina sigui rendible".

La reunió s'ha fet a porta tancada, però com ja ha passat amb moltes altres trobades sobre la "llei Sinde", els internautes l'han explicat al detall a través dels seus twitters.

L'objectiu de la reunió era obrir vies de diàleg per llimar les diferències i aconseguir un acord sobre les descàrregues a internet. Aquesta ha estat la primera d'un seguit de reunions. Se'n faran més i també unes jornades per dialogar més d'internet i sobre el fet de compartir continguts.

Aquesta primera trobada ha tingut lloc una setmana després que el Congrés va rebutjar la "llei Sinde". Ara la norma, que s'inclou com a esmena a la llei d'economia sostenible, passarà pel Senat i el PSOE mirarà de convèncer la resta de grups perquè hi votin a favor.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut