Madrid

Pugen les pensions i el salari mínim interprofessional

L'últim Consell de Ministres de l'any aprova l'augment més baix del salari mínim dels últims anys i actualitza les pensions mínimes. Tots els pensionistes cobraran un 1,3% més per la revaloració i les pensions mínimes tindran una pujada del 2,3%.

Actualitzat
L'últim Consell de Ministres del 2010 ha aprovat la revalorització de les pensions mínimes, tant de les classes passives com de les no contributives. Una mesura que beneficiarà tres milions de pensionistes, que veuran com l'any que ve se'ls apuja un 2,3% la pensió, en aplicar-se l'1% de la inflació prevista pel govern pel 2011, més l'1,3% de desviació de l'IPC. En canvi, i com ja va anunciar el govern espanyol dins el seu pla d'ajust, queden congelades les pensions contributives. Això significa que només rebran l'increment de l'1,3%, corresponent a la compensació per la desviació dels preus el 2010.

Aquesta pujada de les pensions comença a entrar en vigor a la paga del gener, a través de dues vies, una paga addicional d'una mitjana de 120 euros, més l'acumulació de la pujada que es consolida de l'1,3%. En aquest sentit, el president espanyol ha volgut remarcar que les pensions han guanyat un poder adquisitiu del 27% del 2004 al 2010, "l'avanç més gran de tot el període democràtic" tot i la crisi econòmica.

L'increment del salari mínim més baix de la dècada


L'últim consell de ministres de l'any també ha aprovat, una pujada del salari mínim de vuit euros i vint cèntims, la pujada més baixa de l'última dècada, lluny dels 40 euros que reclamaven els sindicats. El salari mínim es queda, doncs, en 641,56 euros. El president espanyol ha dit que això ha suposat un esforç del govern  i ha volgut posar èmfasi en què dels 2004 al 2010 el salari mínim ha incrementat un 17% de poder adquisitiu. Segons Zapatero això mostra l'esforç que s'està fent pels sectors més desfavorits.

També ha parlat del bo social de la tarifa elèctrica, que segons Zapatero "permet que no hi hagi cap repercussió de la pujada de la llum a les cases amb menys ingressos", i ho considera que és una mostra de "solidaritat" del govern cap als que menys tenen.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut