El terratrèmol, de 3,6 graus, va tenir epicentre a Caldes de Malavella.
El terratrèmol, de 3,6 graus, va tenir epicentre a Caldes de Malavella.
Caldes de Malavella

El terratrèmol de Caldes de Malavella fa disminuir el cabal de l'aigua del municipi

El terratrèmol de 3,6 graus a l'escala de Richter que el 19 de desembre va sacsejar les comarques de Girona ha fet disminuir el cabal de l'aigua de Caldes de Malavella, epicentre del sisme. La pèrdua d'aigua no impedeix als balnearis i les empreses embotelladores continuar la seva activitat

Actualitzat
Fa deu dies que la font termal Raig d'en Mel de Caldes de Malavella no brolla. El terratrèmol de 3,6 graus a l'escala de Richter del 19 de desembre ha fet disminuir l'aigua del municipi. Dos dies després del sisme, les fonts termals d'ús públic característiques de la població van començar a presentar problemes d'escassetat d'aigua. Des d'aleshores l'anomenada font Raig d'en Mel no raja, mentre que la font dels Bullidors i la de Sant Narcís ho fa amb molt poca quantitat.

L'alcalde de Caldes de Malavella, Joan Colomer, ha explicat que el departament de Mines de la Generalitat està estudiant el fenomen, que consideren que serà puntual. Tot i això, es desconeix quan es recuperarà el cabal de l'aigua. De fet, Colomer ha comentat que aquesta no és la primera vegada que passa un fet semblant al municipi. L'any 1755, les fonts de Caldes de Malavella es van mantenir seques durant un any a causa d'un terratrèmol amb epicentre a Lisboa.

Tot i la pèrdua de cabal, l'alcalde del municipi ha volgut deixar clar que l'aigua manté les mateixes característiques i qualitats de sempre. Colomer també ha celebrat que els balnearis i les empreses embotelladores del municipi puguin continuar la seva activitat.
Anar al contingut