Barcelona

Artur Mas presumeix d'un nou govern que "traspassa la frontera dels partits polítics"

Catalunya ja té un nou govern. En un acte institucional que s'ha fet al Saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat, els onze consellers que integren el govern d'Artur Mas, vuit homes i tres dones, han pres possessió del càrrec. Els consellers han desfilat un per un i han promès el càrrec. Tot seguit, el president Artur Mas ha pronunciat un breu discurs en què ha dit que el nou govern traspassa fronteres polítiques i que haurà de demostrar eficiència i austeritat. L'equip de Mas fa la primera reunió del nou Consell Executiu. El traspàs de carteres entre els nous consellers i els consellers sortints a les seus de cada departament ja s'ha iniciat.

Actualitzat
L'acte institucional de la presa de possessió dels onze consellers del nou govern d'Artur Mas ha començat a les dotze del migdia al Saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat i ha durat uns vint minuts. Els vuit consellers i les tres conselleres han anat desfilant un per un per prometre el càrrec.

Els onze prometen el càrrec, dues "amb l'ajuda de Déu" i un pel seu "honor"

La primera que ho ha fet ha estat la vicepresidenta i consellera de Governació, Joana Ortega. Després, i per aquest ordre, l'han promès el conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell; la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau; el conseller de Salut, Boi Ruiz; el conseller d'Interior, Felip Puig; el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder; el conseller de Cultura, Ferran Mascarell; el conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí; el conseller de Benestar i Família, Josep Lluís Cleries; el conseller d'Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, i, finalment, la consellera de Justícia, Pilar Fernández Bozal.

Tots els consellers i conselleres han promès el càrrec dient: "Sí, ho prometo". Però hi ha hagut dues conselleres -Joana Ortega, d'Unió Democràtica, i Pilar Fernández Bozal, independent- que hi han afegit "amb l'ajuda de Déu". El conseller de Salut, Boi Ruiz, ha promès el càrrec amb l'afegitó "pel meu honor".

Mas fa un discurs amb més símils mariners

El president de la Generalitat, Artur Mas, que va prometre el càrrec dilluns passat, ha presidit l'acte institucional i, després que els seus consellers l'han promès, ha fet un breu discurs. Primer els ha felicitat i tot seguit s'ha adreçat a les seves famílies dient-los que "a partir d'ara seran una mica menys vostres i una mica més de tots".

Mas també ha assegurat que el nou govern traspassa la frontera dels partits polítics i que haurà de demostrar eficiència i austeritat. Artur Mas ha reiterat també la necessitat de suport. "És un govern que necessita ser ajudat i que vol ser ajudat. Demano als consellers que tinguin la mateixa actitud".

En el discurs, Artur Mas ha parlat d'una de les seves grans preocupacions: la crisi econòmica. És per això que ha dit que "encara que tinguem ones molt grans hem de portar aquest vaixell a bon port i aquest vaixell té un nom: Catalunya".

Consell Executiu i traspassos de carteres

El nou govern ja és una realitat i, després de la foto tradicional al balcó gòtic del Palau i d'un aperitiu al pati dels Tarongers, Mas i el seu equip s'han posat a treballar en la primera reunió del nou Consell Executiu, que amb el tripartit es deia Consell de Govern. En aquesta trobada es nomenen els números 2 de cada conselleria.

El dia de la presa de possessió dels nous consellers és un dia de plena activitat perquè també s'han posat en marxa els traspassos de carteres dels consellers sortints als nous consellers a les seus de cada departament.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut