Barcelona

L'oposició qualifica el nou govern de retorn al passat

L'oposició coincideix a qualificar el nou govern de retorn al passat, i a l'època de Jordi Pujol, per la presència d'exconsellers i exalts càrrecs de l'anterior etapa de CiU a la Generalitat. També la presència del socialista Ferran Mascarell ha portat alguns grups a insistir que la sociovergència s'ha posat en pràctica.

Actualitzat
Amb tots els membres del nou govern d'Artur Mas confirmats ha arribat l'hora de les valoracions. Artur Mas havia dit que faria el govern dels millors i que per això no se n'estaria buscar fora del seu partit els professionals que, als seu parer, poguessin conduir millor les diferents àrees de l'executiu. Finalment hi ha quatre independents al govern i un altre que no milita a les llistes de CiU sinó a les del PSC, Ferran Mascarell, que s'encarregarà de la conselleria de Cultura. El seu nomenament ha centrat, com era d'esperar, la valoració dels socialistes. El portaveu del PSC al Parlament, Joaquim Nadal, ha reconegut que Mascarell ha renunciat a la seva militància i s'ha aventurat a dir que no s'ho passarà bé en el nou càrrec de conseller de Cultura. Nadal també ha dit que Mas ha insistit molt en l'excel·lència de les persones que triaria però, al seu parer, finalment ha fet ni més ni menys que "el govern que ha pogut".

El Partit Popular veu l'entrada del socialista Ferran Mascarell al govern d'Artur Mas com una mostra evident de la sociovergència a la Generalitat. Enric Millo creu que PSC i CiU han arribat a un pacte de governabilitat per tota la legislatura i que la mostra més clara n'és el nomenament d'un exconseller de Pasqual Maragall al govern d'Artur Mas. Per Millo, no és rellevant que Mascarell hagi renunciat a la militància i ho atribueix a un intent de guardar les formes. Els populars es reivindiquen com l'autèntica oposició al Parlament.

Iniciativa-Esquerra Unida
veu poca renovació en el govern d'Artur Mas respecte a l'última etapa de Jordi Pujol. L'ecosocialista Dolors Camats també ha carregat contra el nou executiu perquè, segons ella, estarà al servei de la patronal. Camats demana al nou govern que treballi amb rigor i no amb esperit de revenja. Els ecosocialistes reclamen que no es desfaci el llegat del tripartit després que el futur conseller d'Interior, Felip Puig, va anunciar a Catalunya Ràdio que, entre altres mesures, es replantejaria la instal·lació de càmeres de seguretat a les comissaries dels Mossos d'Esquadra.  

Des de SI, Uriel Beltran qualifica de bufetada als participants en les consultes sobiranistes el nomenament de Pilar Fernández Bozal com a consellera de Justícia perquè ella va "intentar prohibir la consulta per a la independència a Arenys de Munt". Uriel Beltran coincideix amb el PP i Iniciativa que el nou govern és massa hereu dels del Pujol.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut