Barcelona

Només dues conselleries conserven el nom en el govern de Mas

Govern nou, president nou, consellers i conselleres nous... i noms nous de conselleries. Dels onze departaments de l'executiu d'Artur Mas -tres menys que amb el tripartit- només dos conserven els nom dels últims anys: Salut i Justícia. En canvi, les nou conselleries que queden canvien de denominació o la reforcen. Per posar dos exemples: Educació es torna a dir Ensenyament, i Acció Social i Ciutadania torna a ser Benestar i Família. Serà qüestió de tornar a memoritzar els noms nous de les conselleries!

Actualitzat
Només dues de les conselleries del nou govern d'Artur Mas preserven la seva denominació dels últims anys: Salut, amb Boi Ruiz, i Justícia, amb Pilar Fernández Bozal. La resta dels departaments, els nou que queden, canvien de nom o el reforcen perquè amb el nou organigrama assumeixen o perden competències.

Recuperen els noms antics

La Conselleria d'Educació tornarà a dir-se Ensenyament, amb Irene Rigau, igual que durant els 23 anys del govern de Jordi Pujol. Acció Social i Ciutadania també recupera la seva denominació pujolista de Benestar i Família, amb Josep Lluís Cleries.

Canvien o es reforcen

Amb el nou organigrama es reforcen diverses àrees. Així, a la Conselleria de Governació s'hi afegeix Relacions Institucionals, que abans depenia del departament d'Interior. La Conselleria de Governació i Relacions Institucionals la dirigeix Joana Ortega, que també és la vicepresidenta del govern.

Andreu Mas-Colell serà el responsable d'una macroconselleria amb dues àrees: l'actual departament d'Economia i Finances i l'actual Comissionat d'Universitats, que fins al 2006 va ser un departament a part, el Dursi: Universitats, Recerca i Societat de la Informació.

Un altre macrodepartament és la Conselleria d'Empresa i Ocupació, amb Francesc Xavier Mena al capdavant, on s'integra Treball, Indústria, Comerç i Turisme, de manera que Treball deixa de ser una conselleria pròpia.

Una altra conselleria que canvia de nom és la de Política Territorial i Obres Públiques, que ara es diu Territori i Sostenibilitat, a mans de Lluís Recoder. Aquest departament engloba la política territorial, les obres públiques i també hereta competències d'altres àrees com habitatge i desenvolupament sostenible.

La conselleria d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, amb Josep Maria Pelegrí, assumeix les actuals funcions del fins ara departament d'Agricultura, Alimentació, Acció Rural i part del de Medi Ambient.

Finalment, les àrees que perden competències són Interior, amb Felip Puig, que ja no té Relacions Institucionals perquè ara depèn de Governació, i Cultura, amb Ferran Mascarell, que es diu així, a seques, perquè perd l'afegit de Mitjans de Comunicació que va tenir durant els últims quatre anys.
Anar al contingut