El moment dels enfrontaments a la Universitat de Califòrnia per les protestes propalestines (Reuters/David Swanson)

Xoc entre universitaris propalestins i manifestants a favor d'Israel a Los Angeles

Escala la tensió al campus de Califòrnia, hores després que hagi estat desallotjada la Universitat Colúmbia, a Nova York

RedaccióActualitzat

Enfrontaments entre universitaris propalestins acampats a la Universitat de Califòrnia (UCLA), a Los Angeles, i manifestants a favor d'Israel que s'han apropat al campus. La policia ha desplegat un operatiu per "restablir l'ordre" a instàncies de les autoritats de la universitat.

Els dos grups han protagonitzat una estona de tensió la passada matinada, amb llançament d'objectes des de la part exterior de la protesta cap a dins, on es veu els estudiants protegint-se amb para-sols i una gran aglomeració de gent.

Alguns manifestants a favor d'Israel s'apropen a la tanca que envolta els universitaris propalestins i els peguen amb pals, mentre des de dins responen accionant un extintor. També es disputen una tanca i els manifestants de fora intenten trencar la protecció dels universitaris.

 

La policia hi ha acudit "immediatament" després de l'avís del rector de la universitat, Gene Block, segons ha informat l'Ajuntament. No han dit si s'han produït detencions. La vicerectora de Comunicacions Estratègiques, Mary Osako, ha condemnat els fets:

"Aquesta nit han tingut lloc horribles actes de violència al campament i immediatament hem trucat a les autoritats per sol·licitar recolzament mutu. Estem fastiguejats per aquesta violència sense sentit i s'ha d'acabar"

Els enfrontaments s'han produït hores després que la universitat anunciés que l'acampada propalestina era "il·legal" i "viola la política universitària" i advertís els estudiants que hi romanguessin que es podrien trobar amb una possible suspensió o expulsió.

Fa setmanes que universitaris d'arreu del país protesten pel suport del govern de Joe Biden a Israel i la complicitat dels centres educatius. Justament aquesta nit la policia ha desallotjat la Universitat Colúmbia, a Nova York, epicentre de les protestes. 

 

ARXIVAT A:
IsraelPalestina
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut