Bosc Suïssa
La noia s'ha criat al bosc amb el seu pare i dues germanes a Suïssa (Unsplash/Luka Silling)

Troben a Màlaga una menor suïssa criada pel pare en un bosc sense contacte amb la societat

Una alerta internacional deia que la menor estava "en perill greu" i ordenava que fos retirada del pare, que ha estat detingut

Redacció/AgènciesActualitzat

La policia local de la població de Coín, a Màlaga, resol un cas de nen salvatge, en aquest cas una adolescent que s'hauria criat amb el seu pare i dues germanes en un bosc de Suïssa sense contacte amb la societat.

Des que el pare va fugir del país amb les filles, les autoritats suïsses havien emès una alerta internacional per localitzar la noia, que estava "en una situació de perill greu", i ordenava la retirada de la menor del seu pare. 

L'adolescent, de 17 anys, va ser localitzada el 18 de març, segons ha avançat el diari Sur, per agents de la policia local de Coín, que van veure a la zona del centre comercial La Trocha un vehicle que els va cridar l'atenció. Tenia un pneumàtic espatllat i semblava que a l'interior hi vivia gent. Hi van trobar un home amb aspecte descurat, i una noia, capcota i amb la roba bruta.

El delegat del govern a Andalusia, Pedro Fernández, ha explicat que "un cop identifiquen i veuen les circumstàncies estranyes, ho posen en coneixement de la Guàrdia Civil, que és la que, immediatament, introduint la matrícula i la documentació de l'home, comprova que hi ha una requisitòria internacional". 

Les autoritats suïsses havien emès una alerta internacional per trobar l'adolescent (Unsplash/Neil Bates)

La requisitòria ordenava la retirada de la menor del seu pare. Fernández ha explicat que el pare, d'origen suís, va ser detingut i posat a disposició judicial. 

La Fiscalia i el Servei de Protecció de Menors de Màlaga van contactar amb els seus homòlegs a Suïssa, que els van informar que la menor havia estat criada pel seu pare amb les seves dues germanes en un bosc, amb una "total desconnexió" cap a qualsevol administració o "ens públic".

La menor va quedar sota custòdia dels Serveis Socials de la Junta d'Andalusia, i va ingressar el mateix dia en un centre de protecció de menors, "on se li ha donat atenció, protecció i afecte, mentre es duien a terme les gestions oportunes amb les autoritats de Suïssa", segons ha confirmat la Conselleria d'Igualtat.

La menor, que està a punt de fer els 18 anys --edat límit a partir de la qual no hauria estat possible cap actuació--, va ser repatriada a Suïssa el 3 de maig i va passar a estar sota la custòdia dels serveis socials del seu país. De fet, les dues germanes ja serien majors d'edat.

"Aquesta investigació ja va quedar estrictament en l'àmbit judicial; qualsevol requisitòria o de requeriment d'un altre jutjat o tribunal de qualsevol altre país es durà a terme pels conductes ja pròpiament judicials", ha afegit el delegat del govern.

 

ARXIVAT A:
MenorsGuàrdia CivilAndalusiaSuïssa
Anar al contingut