Torí és la segona ciutat d'Itàlia que introdueix una mesura com aquesta
Torí és la segona ciutat d'Itàlia que introdueix una mesura com aquesta (iStock)

Prohibit fumar al carrer a menys de 5 metres d'altres persones, la insòlita mesura de Torí

La normativa, aprovada per l'Ajuntament i que preveu multes de 100 euros per a qui la incompleixi, inclou cigarrets, pipes, puros i cigarrets electrònics

RedaccióActualitzat

"Es tracta d'una qüestió de respecte, d'educació i de sentit comú". D'aquesta manera anunciava Stefano Lo Russo, alcalde de Torí, la nova mesura de la ciutat en la seva lluita contra el tabac.

L'Ajuntament de Torí ha aprovat una resolució que prohibeix fumar a l'aire lliure si no es respecta una distància de cinc metres amb les altres persones, amb l'excepció que es doni el "consentiment explícit" per fer-ho.

La insòlita prohibició, tal com especifica l'organisme italià, inclou els cigarrets, les pipes, els puros i fins i tot, també, els cigarrets electrònics.

"Com a mínim, les persones fumadores s'hauran de situar a sis metres d'aquells que no fumin. Aquest canvi en la normativa busca protegir la llibertat i la salut d'aquells que no fumen."


Amb aquesta modificació, que ha afectat el reglament de la policia urbana de la ciutat, també s'hi inclouen noves sancions. La multa administrativa per a tots aquells que infringeixin la normativa serà de 100 euros.

"Distanciar-te de la gent quan fumes és una qüestió d'educació. A més, la mesura també fomentarà un consum més conscient del tabac", ha explicat Stefano Lo Russo a la ràdio local ToRadio.

"El reglament preveu una sanció, però espero que prevalgui el sentit comú i el respecte cap als altres, que són normes que valen molt més que els reglaments i les sancions."


Torí és la segona ciutat d'Itàlia que introdueix una mesura com aquesta. L'any 2021, l'Ajuntament de Milà va imposar la prohibició de fumar a menys de 10 metres d'una altra persona en alguns llocs a l'aire lliure com parcs, parades d'autobús o zones de joc infantils.

ARXIVAT A:
ItàliaTabac
Anar al contingut