La pell de les bosses era d'espècies en perill d'extinció que importava il·legalment (iStock)

Presó per a una dissenyadora per traficar amb bosses de pell d'animals protegits als EUA

La dissenyadora Nancy González demanava a familiars i amics colombians que importessin el material en vols comercials als Estats Units fent-se passar per turistes

Els Estats Units han condemnat a 18 mesos de presó la dissenyadora colombiana Nancy González per tràfic de pell d'animals exòtics en perill d'extinció.

La dissenyadora de moda havia fet importar, de manera il·legal, bosses de pell de caiman i pitó, dues espècies protegides, des de Colòmbia fins als Estats Units entre el febrer del 2016 i l'abril del 2019.

El tribunal ha assenyalat que tindrà en compte la pena de presó que la famosa dissenyadora, de 70 anys, ha complert a Colòmbia des del juliol del 2022, quan va ser detinguda, fins a l'agost del 2023, quan va ser extradida als Estats Units en una causa que inclou dues persones més i la seva empresa Gzuniga Ltda.

Segons la fiscalia, els acusats demanaven a amics, familiars i empleats de l'empresa manufacturera de González a Colòmbia que fessin de missatgers i transportessin les bosses o bé posades o bé a l'interior de l'equipatge volant en aerolínies i fent-se passar per turistes

Un cop introduïdes als Estats Units, s'enviaven al showroom de González a Manhattan, Nova York, on les compraven minoristes d'alt nivell adquisitiu que després les revenien a les seves boutiques. 

En aquest mateix tribunal de Miami que l'ha sentenciat, González es va declarar culpable el mes de novembre de dos delictes de contraban i un delicte de conspiració per la importació il·legal de bosses. 

A més de la condemna de presó, el tribunal també ha ordenat que se li confisquin totes les bosses i productes de pell.

González és reconeguda en el món del disseny de moda a Colòmbia i als Estats Units i ha dissenyat productes exclusius per a celebritats com Salma Hayek, Britney Spears i Victoria Beckham, entre altres.

Les luxoses bosses de la marca Nancy González, que costen de mitjana uns 1.880 euros, han omplert passarel·les de moda, programes de televisió i botigues de luxe de tot el món.

 

ARXIVAT A:
Estats Units
Anar al contingut