L'oferta del BBVA al Sabadell: mantenir la seu, marca conjunta en algun cas i prima del 30%

El BBVA ha fet pública la carta que ha enviat al Sabadell en què detalla com és l'oferta de compra, que convertiria la nova entitat en la de més valor a l'eurozona

RedaccióActualitzat

El BBVA ha fet públics els detalls de la seva oferta per comprar el Banc Sabadell. I s'ofereix a pagar una prima del 30% sobre el preu que tenia les accions del Sabadell abans que saltés la notícia sobre la seva oferta. Per tant, pagaria al voltant de 2,10 euros per acció.

En la carta enviada al consell d'administració del Banc Sabadell, el BBVA es compromet a tenir una doble seu operativa, de manera que mantindria el centre corporatiu que el Sabadell té a Sant Cugat, a més de Madrid.

La marca seria BBVA, però hi hauria el compromís de mantenir el nom "Sabadell" de manera conjunta en aquells territoris o negocis on sigui comercialment rellevant. 

A més, en el seu comunicat, el BBVA vol tranquil·litzar la plantilla del Sabadell, assegurant que descarta mesures traumàtiques i que la integració es farà sense apuntar directament als seus treballadors.

El BBVA calcula que el nou banc tindria un negoci superior al bilió d'euros i més de 100 milions de clients a escala mundial, amb la possibilitat de convertir-se en el banc amb més valor de la zona euro. I assenyala també la presència del Sabadell al Regne Unit com un punt a favor.

Un comunicat que arriba quan, just l'endemà de la notícia, veus de l'àmbit polític i sindicats han qüestionat la fusió. Tant des del punt de vista de la competència com de la possible afectació a la plantilla.

ARXIVAT A:
Banca
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut