Laia Estrada (CUP): "Salvador Illa és un perill per al país i per al planeta"

Entrevista a Laia Estrada, cap de llista de la CUP a les eleccions al Parlament del 12M

RedaccióActualitzat

"Salvador Illa és un perill per al país i per al planeta", diu Laia Estrada. I, per això, la cap de llista de la CUP en les eleccions al Parlament del 12M assegura que, de cara a possibles pactes postelectorals, no es podran entendre "amb forces polítiques que no deixin fora tant el PSC com el seu programa".

En una entrevista a "Els matins" de TV3, Estrada ha subratllat que qualsevol entesa "ha d'excloure totalment el PSC, que la C ja no és de Catalunya, és de Ciutadans". Segons ella, els socialistes tenen una "agenda de negacionisme climàtic" i són "el partit que ens nega la nostra autodeterminació" i "la veu de la patronal".

"El que volem és recuperar el focus de la política a casa nostra, perquè tenim el Parlament més buit de sobirania que mai", ha assegurat. "Ens podem entendre si accepten això", ha afegit.

Ha parlat en aquests mateixos termes quan se li ha plantejat el sistema de finançament. Estrada ha explicat que la seva aposta és "gestionar de la forma més efectiva possible els recursos que tenim, i posar-los al servei de la majoria de la població, no dels interessos d'una minoria".

També ha defensat una de les seves propostes estrella: una renda bàsica universal de 900 euros per a tots els catalans sense requisits previs. Com diu que es pagaria? "A partir dels impostos que ja tenim, com successions i patrimoni, i de reformes fiscals que gravin més les grans fortunes", ha respost. 

"O redistribuïm la riquesa i garantim drets per a tota la població, o la majoria de la gent cada vegada està patint més", ha afegit. I, amb aquest mateix objectiu, ha defensat la proposta de crear una distribuïdora pública, que, segons ha dit, "ens ha de permetre controlar el preu dels productes i el preu a què els adquirim i que la pagesia no continuï agonitzant".

En la carpeta d'habitatge, la candidata de la CUP ha explicat la seva aposta per expropiar els 35.000 pisos en mans de grans tenidors que estan buits a Catalunya. "Volem començar per aquests", ha afirmat, i ha subratllat: "Tenim una llei d'habitatge del 2007 que ja preveu l'expropiació de pisos permanentment desocupats" i que "s'hauria d'esprémer al màxim". 

Per acabar, ha respost al líder de Vox, Ignacio Garriga, que l'ha acusat de "promoure la violència política": "Si algú promou la violència política i l'odi a casa nostra és el senyor Garriga i Vox", ha conclòs Laia Estrada.

Recupera, també, l'entrevista que l'entrevista a la candidata de la CUP feta per "El matí de Catalunya Ràdio":

ARXIVAT A:
CUPEleccions Parlament Catalunya 2024
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut