L'actriu María León durant un acte de presentació de la sèrie "Asunta"
María León, al photocall de la sèrie "Asunta", on ella interpreta un dels papers protagonistes (EFE/Daniel González)

L'actriu María León anirà finalment a judici acusada d'agredir una policia de Sevilla

León va ser detinguda l'octubre del 2022 després d'una discussió de matinada amb agents de la policia local de Sevilla

RedaccióActualitzat

L'actriu María León anirà a judici per un presumpte delicte contra l'autoritat i lesions a una agent de la policia local de Sevilla, que la va denunciar. Així ho ha decidit la secció primera de l'Audiència Provincial de Sevilla després de desestimar el recurs presentat per l'actriu per arxivar la denúncia.

El cas es remunta al primer d'octubre del 2022. La sevillana va ser detinguda en una discussió de matinada amb agents locals, acusada d'haver clavat un cop de puny i diverses coces a una agent del cos, en resistir-se a ser traslladada a comissaria. María León va negar l'agressió i va assegurar que era víctima d'un abús policial. La denúncia va ser arxivada dos mesos després.

El juny de l'any passat va arribar el revés judicial. La jutge va considerar que hi havia indicis d'haver comès aquests delictes, a partir del que recullen l'atestat policial i la declaració dels agents, durant la instrucció judicial. L'Audiència parla ara d'"indicis sòlids i racionals" per celebrar el judici.

La interlocutòria de processament, firmada per tres jutges, a la qual ha tingut accés l'agència EFE, veu "inevitable que se celebri un judici en què, amb plenitud de coneixement i valorades en conjunt, en unitat d'acte i en adequada contradicció les proves que puguin proposar acusacions i defenses, el jutjador pugui apreciar la credibilitat dels respectius testimonis".


La discussió amb la policia

Els fets van passar després que una patrulla de la policia local donés l'alto a un home que circulava amb bicicleta amb una copa de vidre en una mà.

Quan els agents l'estaven identificant, un grup de persones, entre les quals hi havia l'actriu, els va començar a increpar i, segons sembla, María León hauria començat a gravar l'actuació policial.

Enmig d'insults als policies, un agent li va demanar la documentació i l'actriu va dir que no la portava a sobre, per la qual cosa la van fer entrar en un cotxe patrulla i la van portar a una comissaria. Una de les persones que estava amb ella va obrir la porta del vehicle perquè sortís i va ser quan presumptament es va produir l'agressió.

ARXIVAT A:
JudicialCinema
Anar al contingut