Joy i Brad Ryan han viatjat plegat als 63 parcs nacionals dels Estats Units i ara volen viatjar als continents que l'àvia encara no ha visitat (Cedida per Brad Ryan)

La història d'una àvia de 94 anys i el seu net que volen trepitjar tots els continents

Joy Ryan ja es va convertir el 2023 en la persona més gran del món a visitar els 63 parcs nacionals dels Estats Units, amb el seu net Brad

RedaccióActualitzat

Visitar tots els continents, inclosa l'Antàrtida, amb el seu net Brad. És l'objectiu de Joy Ryan, una dona nord-americana de 94 anys que l'any passat es va convertir en la persona més gran del món a visitar els 63 parcs nacionals dels Estats Units.

Tot i l'exigència d'haver assolit aquesta fita a la seva edat, la dona no vol afluixar i està decidida a completar ara la seva particular volta al món. Li falten quatre continents per fer-ho: Austràlia, l'Àsia, Europa i l'Antàrtida, i vol anar-hi acompanyada del seu net.

Els últims mesos han viatjat a l'Àfrica i a Sud-amèrica, i a finals d'any esperen poder viatjar a Austràlia. Aniran a l'Àsia i al vell continent quan els sigui possible. L'Antàrtida la volen deixar per al final, però avisen que cada cop és més accessible i que no deixaran passar cap oportunitat.

L'aventura viatgera d'aquesta parella intergeneracional va començar el 2015, quan la dona tenia 85 anys i va visitar el seu primer parc nacional amb el seu net. Van triar el de les Grans Muntanyes Fumejants, el més visitat dels Estats Units.

Aquell primer viatge va sembrar "una llavor d'alegria" en la dona, segons ha explicat el seu net Brad en diverses entrevistes a mitjans nord-americans. Això els va animar a visitar els altres 62 que hi ha arreu del país i a compartir les seves aventures a les xarxes.

 


La dona, a qui han batejat com a Grandma Joy, no havia trepitjat mai les muntanyes i tan sols havia estiuejat a Florida. Finalment, van completar el repte set anys i mig després, amb parèntesis de descans a la seva casa d'Ohio.

L'últim on van posar els peus va ser el Parc Nacional de la Samoa Americana, a Oceania, el 17 de maig del 2023. Allà van rebre el diploma commemoratiu que el servei de parcs nacionals lliura a tothom que assoleix aquesta fita.

 

El primer passaport, als 91 anys

El ritme viatger d'àvia i net els va portar a explorar la possibilitat de viatjar plegats a l'estranger. Per això Grandma Joy, vídua de fa 30 anys, es va treure el passaport per primera vegada als 91.

L'any passat van visitar el Parc Nacional de Banff, al Canadà. També van viatjar a Kenya, a l'Àfrica, on van recórrer el Parc Nacional d'Amboseli i la Reserva Nacional de Masai Mara, i on van poder veure "els llocs i els animals més meravellosos que he vist mai", ha assegurat ella.

Aquest any també han pogut completar el somni de trepitjar Sud-amèrica. Al febrer es van fotografiar amb tortugues gegants a les illes Galápagos, a l'Equador, i al març van visitar Xile, on van pujar al funicular de Santiago de Xile.

El 18 de març, coincidint amb el 94è aniversari de Grandma Joy, àvia i net van anunciar la intenció de visitar els continents on ella encara no ha estat: l'Antàrtida, Austràlia, l'Àsia i Europa. "No es pot perdre el temps", explicaven.

 

En Ryan assegura que fer senderisme, acampar i conduir durant hores acompanyat de la seva àvia li ha canviat la idea que tenia de la gent gran. "Tots pensem en les limitacions i ella ens recorda totes les possibilitats que encara tenim", explicava el net a la CNN.

Joy Ryan té 94 anys i va obtenir el seu primer passaport als 91. A la imatge, durant una visita a Xile (Cedida per Brad Ryan)

En la mateixa entrevista, Grandma Joy explicava que està en bona forma i que "si afluixes la marxa, no tens temps de fer res". El fet de compartir tant de temps plegats ha estrenyut els lligams entre àvia i net.

L'àvia està molt agraïda de tenir un net disposat a portar-la a veure món i, quan li pregunten què ha après d'ella mateixa durant els viatges amb en Brad, bromeja: "Crec que tinc més paciència del que em pensava".

ARXIVAT A:
Estats Units
Anar al contingut