Ignacio Garriga (Vox): "Trauríem l'impost de successions i altres d'ideològics"

Entrevista a Ignacio Garriga, cap de llista de Vox a les eleccions al Parlament del 12M

RedaccióActualitzat

Ignacio Garriga repeteix com a cap de llista de Vox per Barcelona, després d'aconseguir 11 diputats per a la formació d'extrema dreta en les últimes eleccions al Parlament de Catalunya. Home de confiança de Santiago Abascal i amb pes en l'estructura del partit a Madrid --on és vicepresident i secretari general--, Garriga ha estat entrevistat a "Els matins" de TV3.

Ignacio Garriga ha basat bona part del seu argumentari en la política fiscal del govern, que considera que sotmet els catalans a un "infern fiscal". I afegeix: "Trauríem l'impost de successions i altres d'ideològics".

En aquest sentit, el candidat de Vox s'ha mostrat partidari d'estalviar recursos eliminant departaments que considera "prescindibles": "podríem tancar el Departament de Política Exterior o el de Feminismes". La intenció de Garriga contrasta amb el problema estructural que és la violència masclista. Aquest 2024 ja és l'any més negre a Catalunya pel que fa a assassinats masclistes. I cinc infants han estat morts pel seu pare, tants com tots els assassinats en l'última dècada.

Pel que fa a la sequera, Garriga ha dit que cal aixecar les restriccions per l'escassetat d'aigua, que atribueix a la falta d'inversió de la Generalitat: "els catalans no han de pagar la nefasta gestió dels governs en aquests darrers anys". En aquest sentit, Garriga segueix la línia del seu partit, escèptic amb les polítiques per mitigar el canvi climàtic, malgrat l'evidència científica avalada per l'ONU.

El candidat de Vox, Ignacio Garriga, en un momet de l'entrevista al programa 'Els Matins' de TV3
El candidat de Vox en l'entrevista d'"Els matins" de TV3 (3Cat)

Davant la irrupció d'Aliança Catalana, amb qui Vox comparteix el missatge antiimmigració, Garriga ha volgut marcar distàncies amb la formació de Sílvia Orriols posant el focus en la qüestió identitària: "no vull fer sentir estranger cap espanyol a Catalunya".

El candidat de Vox també s'ha referit a la denúncia a Antifrau d'una diputada del seu mateix partit, que l'acusa de carregar despeses personals al grup parlamentari: "És una campanya més, ara sembla que toca qüestionar la meva honorabilitat". "Després del 12 de maig denunciaré tots aquells que hagin calumniat i hagin intentat qüestionar l'honorabilitat de Vox, de tots els diputats i del president del grup", ha etzibat Garriga, malgrat que la denúncia arribi d'una membre del seu mateix grup.

Recupera l'entrevista a Ignacio Garriga que li ha fet "El matí de Catalunya Ràdio":

ARXIVAT A:
VoxIgnacio GarrigaEleccions Parlament Catalunya 2024
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut