Esperanza Aguirre, en la protesta d'aquest dissabte
Esperanza Aguirre, en la protesta d'aquest dissabte davant la seu del PSOE (EFE/Rodrigo Jiménez)

Esperanza Aguirre demana un referèndum per l'amnistia des d'una protesta a Ferraz

L'expresidenta de la Comunitat de Madrid ha dut la veu cantant entre els congregats davant la seu del PSOE, unes 250 persones, segons dades de la delegació del govern espanyol

La segona nit consecutiva de protestes davant la seu dels socialistes a Madrid ha tingut una líder destacada: Esperanza Aguirre. L'expresidenta de la Comunitat de Madrid ha dut la veu cantant entre els congregats al carrer Ferraz, unes 250 persones, segons dades de la delegació del govern central.


Entre altres consignes, ha fet crides a aturar el trànsit, tot i que la concentració no estava autoritzada. De fet, els manifestants han acabat tallant el cèntric carrer madrileny i pretenien aproximar-se a la seu socialista.


La policia, però, els ha impedit el pas amb tanques i diverses furgonetes dels antiavalots de la Policia Nacional.

Tot plegat, mentre PSOE i Junts continuen negociant a foc lent un acord per la investidura de Pedro Sánchez.


Una consulta a tot l'Estat sobre l'amnistia

El moment àlgid d'Aguirre, però, ha estat quan ha demanat que es convoqui una consulta a tot l'Estat per preguntar si està a favor de l'amnistia:

"Si el PSOE vol fer-la, que faci un referèndum i que ho pregunti i així tots els espanyols tindrem dret a votar".

"L'amnistia és una vergonya", ha afegit, i ha rematat dient que el PSOE va "negar que l'anés a fer fins dos dies abans de les eleccions".

Aquesta no és l'única protesta per l'amnistia en què ha participat recentment Aguirre. També va assistir fa uns dies a la manifestació convocada per la Fundació Danaes a la plaça de Colón de Madrid, i la de Societat Civil Catalana a Barcelona el 8 d'octubre.

Manifestació, convocada a través de les xarxes socials, davant la seu del PSOE contra la llei d'amnistia
Manifestació, convocada a través de les xarxes socials, davant la seu del PSOE contra la llei d'amnistia (EFE/Rodrigo Jiménez)

Convocats a través de les xarxes socials, igual que el dia anterior, la protesta ha anat acompanyada de crits de "Sánchez dimiteix, Espanya no t'admet", "Ets un etarra", "Que et voti Txapote", o "Puigdemont a presó", que han corejat els assistents, que també han carregat contra la premsa acusant-la de "manipuladora".

Com que la concentració no estava autoritzada, la policia ha acabat desallotjant el carrer. Un moment que l'actual presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha aprofitat per criticar.

Ayuso ha compartit un vídeo a X d'un moment en què la policia aparta una persona gran assegurant que l'havien detingut:


Unes paraules que han sigut desmentides pel delegat del govern espanyol a Madrid, Fran Martín Aguirre, que li ha demanat que no contribueixi a divulgar "mentides" i que sigui "responsable": "Inflamar contínuament comporta la deterioració de la convivència", ha expressat:

Els manifestants, que han estat secundats per alguns veïns que han fet sonar cassoles des dels balcons, han dit que dilluns repetiran la protesta.

ARXIVAT A:
PPInvestiduraPSOEEleccions Generals 2023 - 23J
Anar al contingut