El titular del jutjat d'instrucció número 1 de Barcelona, Joaquín Aguirre (3Cat)

Envien un fals paquet bomba al jutge Joaquín Aguirre, instructor del cas Negreira i Volhov

La capsa va passar tots els filtres de seguretat i contenia un aparell electrònic acompanyat d'un embalum de paper de plata que simulava una càrrega explosiva

Redacció/AgènciesActualitzat

El jutge de Barcelona Joaquín Aguirre va rebre un fals paquet bomba a la Ciutat de la Justícia el dijous 11 d'abril, segons ha avançat El Mundo i ha confirmat TV3.

El paquet consistia en una capsa de cartró que contenia un termòmetre digital i un embalum de paper de plata que simulaven un detonador i una càrrega explosiva, respectivament.

El paquet va passar tots els controls de seguretat de l'edifici i van lliurar-lo al jutjat d'instrucció número 1, el del jutge Aguirre. El personal d'aquest òrgan judicial va obrir la capsa i va alertar dels fets.

Els Tedax dels Mossos d'Esquadra van analitzar el paquet i van descartar que contingués cap artefacte explosiu. La policia manté una investigació oberta per esbrinar-ne l'origen.

El jutge Joaquín Aguirre és un dels més veterans dels jutjats de Barcelona i, entre d'altres, té a les seves mans investigacions com la del cas Negreira, que involucra càrrecs del Futbol Club Barcelona en una presumpta trama de corrupció arbitral en el futbol.

Aguirre també instrueix des de fa anys el cas Volhov, sobre la suposada col·laboració de Rússia amb els responsables del procés. Una investigació que va prorrogar mig any més a finals de gener i que manté investigat l'entorn de Carles Puigdemont.

Els últims mesos el nom del jutge Aguirre també ha sortit als mitjans de comunicació en relació amb les clavegueres de l'Estat, en concret pel cas Macedònia i les acusacions cap al major dels Mossos, Josep Lluís Trapero.

Anar al contingut