Carlos Carrizosa (Cs) insta PSC i PP a "no arribar al govern amb els vots independentistes"

Entrevista a Carlos Carrizosa, cap de llista del Ciutadans a les eleccions al Parlament del 12M

RedaccióActualitzat

Aquest 12M seran les setenes eleccions catalanes per a Ciutadans i també les més difícils, perquè les enquestes els deixen sense representació.

Escèptic a les enquestes, el candidat  de Cs, en una entrevista a "Els Matins" de TV3 ha assegurat que les revertiran. "No em crec les enquestes. No ens donaven entrada a l'hemicicle tampoc el 2006, ni el 2010. Mai ens han donat els escons que hem tret, mai. Ja ho veurem", assegura Carlos Carrizosa.

A més, s'ha mostrat satisfet, tal com ell defensava en contra de la direcció nacional del partit, d'acudir a les eleccions en solitari, sense integrar-se dins del Partit Popular

Carrizosa va ser un dels fundadors de Cs el 2006 i des de llavors s'ha mostrat com un abanderat contra l'independentisme. En aquestes eleccions, Ciutadans té molt present Puigdemont amb el lema "Detenlos": "El primer punt del programa és aturar la Catalunya embolicada en el bucle infinit del separatisme i regenerar la política." 

"Molta part de Catalunya comparteix que s'ha d'aturar Puigdemont, que no ha de ser president, que ens va fer molt mal als ciutadans i que seria horrorós que tingués altre cop responsabilitat pública. I d'altra banda, tenim qui l'ha amnistiat i l'ha tornat a posar a la palestra, en lloc de tancar l'etapa del procés."

I per aturar el procés, Carrizosa ha defensat el seu compromís, per escrit, de "no pactar amb els partits que en el seu programa tenen la separació".

Convençut que el vot constitucionalista pot ser moneda de canvi a La Moncloa, ha instat els dirigents del Partit Socialista i del PP a "no arribar al govern, ni aquí ni a La Moncloa, amb els vots dels independentistes".

Carrizosa s'ha mostrat contrari a l'opció d'impulsar una nova llei d'informació per lluitar contra les notícies falses i evitar persecucions mediàtiques. 

"Les mesures són del tot menys regeneradores. No sé si Sánchez regenera la política o renega de la democràcia. Em sembla al·lucinant que un president de govern en una democràcia consolidada, davant els atacs a la seva dona --que, per cert, mai ha desmentit--, decideixi controlar els jutges i els mitjans. És una involució."

Imatge de Carrizosa a l'entrevista d'Els Matins
Carrizosa ha estat entrevistat al programa "Els Matins" (3Cat)

Pel que fa al finançament, Carrizosa descarta limitar la solidaritat:

"El model basc no és el que defenso. No apel·lem a distincions. No hem de recaptar el 100% dels impostos perquè no som un país. Madrid també aporta més del que rep. No podem anar dient que en mereixem més perquè som catalans." 

Sobre un dels principals maldecaps de Catalunya, la sequera, Ciutadans aposta per les dessaladores i potabilitzadores, i ha criticat la "deixadesa dels anteriors governs", a qui ha etzibat: "Els anteriors governs van prometre dessaladores, que havien d'estar en funcionament el 2015, però ho van demorar perquè anava plovent, i, mentrestant, feien ambaixades i manifestacions del procés."

Un altre dels grans problemes dels ciutadans és l'habitatge. Cs proposa complir la llei d'habitatge del 2007, que implica "un 15% del sol públic dedicat a habitatge, és a dir, més lloguers públics, i així els preus baixarien".  

Pots escoltar aquí també l'entrevista al candidat de Ciutadans feta per Ricard Ustrell a "El matí de Catalunya Ràdio":

ARXIVAT A:
CsCarlos CarrizosaEleccions Parlament Catalunya 2024
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut