El mural és obra de l'artista Toni Espinar i hi destaca la frase: "Sense memòria no hi ha aprenentatge" (Facebook Fermin Muguruza)

Arxivat el cas de l'institut valencià acusat d'enaltir el terrorisme per un mural de Muguruza

Hi havia investigats sis membres de l'equip directiu d'un centre de Bellreguard arran d'una denúncia d'una associació pròxima a l'extrema dreta

Redacció/AgènciesActualitzat

El jutjat d'instrucció 1 de Gandia ha acordat l'arxivament provisional de la causa oberta per enaltiment del terrorisme contra sis membres de l'equip directiu de l'Institut Joan Fuster de Bellreguard, a la Safor. 

Els investigaven per la col·locació d'un mural dedicat al músic i activista basc Fermin Muguruza en una façana de l'institut, i per una visita que l'artista hi va fer el 23 de març de l'any passat. 

La causa es va obrir arran d'una querella de l'associació Educadores contra el Adoctrinamiento, pròxima a l'extrema dreta, i els investigats van haver d'anar a declarar al jutjat. 

Ara un jutge ha decidit arxivar-la perquè no veu indicis que apuntin a la comissió del delicte, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana. 

La resolució subratlla que Muguruza no ha estat mai condemnat per terrorisme ni enaltiment del terrorisme i que el mural tampoc no incloia cap contingut o cap imatge relacionada amb la banda terrorista ETA. 

L'artista muralista Toni Espinar va proposar a l'Ajuntament fer una obra dedicada a l'artista i col·locar-la en algun edifici de titularitat municipal per homenatjar-lo, i el consistori va decidir muntar-la a l'institut.

 

ARXIVAT A:
País Valencià
Anar al contingut