Alerten d'un rusc gegant de vespa asiàtica prop d'una àrea infantil a Horta-Guinardó

L'Ajuntament de Barcelona hi ha col·locat un cartell avisant que ja s'ha tractat i no presenta activitat

RedaccióActualitzat

Els veïns propers a la plaça de la Font d'en Fargues, al districte d'Horta-Guinardó de Barcelona, s'han trobat amb un rusc gegant de vespa asiàtica que ha aparegut en un dels arbres plataners situats enmig d'aquest espai.

L'eixam està situat sobre una de les branques, a uns 10 metres d'altura, i queda molt proper a l'àrea de jocs infantils i de la zona patrimonial, on hi ha la font i el quiosc modernista. La plaça es va estrenar fa poc, després d'una reforma integral.

El mes de febrer els veïns de la zona van avisar l'Ajuntament que, al cap de poc, va col·locar un cartell on s'explica que el rusc ja s'ha tractat i que ja no presenta activitat.
 

La vespa asiàtica a Barcelona

La vespa asiàtica, també anomenada volutina, és una espècie invasora que ja fa uns anys que es troba a la ciutat de Barcelona.

Es va trobar per primera vegada el 2017 i es diferencia de l'abella autòctona perquè és una mica més petita i per la grandària dels nius que construeixen, que poden arribar a tenir més de 2.000 exemplars.

A finals del 2021 ja s'havia detectat un altre rusc de vespa asiàtica al carrer Montserrat Casanovas, a només 200 metres de distància de l'actual.

 

ARXIVAT A:
Medi ambientBiodiversitat
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut