L'hemicicle del Parlament, buit
Els tres partits asseguren que no col·laboraran amb l'extrema dreta si entra al Parlament

Acord antifeixista d'ERC, Comuns i CUP, que no pactaran ni amb Vox ni amb Aliança Catalana

Els tres partits han firmat el seu compromís de no pactar amb l'extrema dreta

ERC, Comuns Sumar i la CUP han signat aquest dijous un pacte en què es comprometen a no pactar amb l'extrema dreta, ni amb Vox ni amb Aliança Catalana, si obté representació al Parlament en les eleccions del 12 de maig.

"Si l'extrema dreta obté representació, no hi col·laborarem de cap manera; farem tot el possible per impedir els seus intents de fer servir les institucions democràtiques per atacar els drets de les persones", diu el document, que porta el títol "Declaració contra el racisme i l'extrema dreta de les candidatures a les eleccions del 12 de maig de 2024".

Les tres formacions demanen fer-hi front "de manera unitària i urgent". Expliquen que "l'extrema dreta no creix d'acord amb arguments lògics, sinó fomentant les mentides i l'odi" i, per això, diuen que "no té sentit intentar debatre amb ells, perquè no existeix cap terreny compartit de respecte per a les persones i la democràcia".

De la mateixa manera, es comprometen a "no fer servir discursos d'odi, ni quedar-se en silenci si altres ho fan". "L'experiència internacional demostra clarament que quan els partits establerts no combaten les idees racistes, masclistes, etc.; a la llarga no resten suport a l'extrema dreta sinó que la normalitzen i l'enforteixen", asseguren al document.

En aquest sentit, fan una crida a "participar en les properes eleccions utilitzant opcions democràtiques, per ajudar a deixar els ultres fora del Parlament".

 

ARXIVAT A:
Extrema dretaERCEn comúCUPEleccions Parlament Catalunya 2024
Anar al contingut