Els apartaments es llogaran per uns 700 euros al mes
Catalunya al dia

36 pisos a la nova seu del Col·legi de Metges de Lleida per revertir la falta de professionals

Els apartaments estan destinats a llicenciats que vulguin ocupar places MIR a la ciutat, tot i que l'objectiu a llarg termini és captar i retenir facultatius que vulguin treballar a les comarques lleidatanes

Enllaç a altres textos de l'autor

Pere Joan Álvarez

Periodista de Catalunya Ràdio a la demarcació de Lleida

@PereJoanAlvarez

Iniciativa pionera del Col·legi de Metges de Lleida per atraure facultatius a la demarcació, especialment al Pirineu, on costa força trobar professionals sanitaris que hi vulguin anar a treballar. La nova seu de l'entitat, un edifici de nova construcció de 4 plantes, ofereix 36 apartaments per allotjar metges interns residents -MIR- o d'altres que estiguin temporalment a la ciutat.  

El president del Col·legi de Metges de Lleida, Ramon Mur, parla de la voluntat de fixar i atraure talent:

"A Lleida, amb el 38% de tot el territori de Catalunya però només el 6% de població, costa fixar professionals, sobretot a la zona del Pirineu. Costa atraure als MIR i d'aquesta manera volem posar en valor la ciutat de Lleida i tot el seu atractiu."


Seguint la mateixa tendència que arreu del país, a l'última adjudicació de places MIR, 2 de les 16 places de metge de família que s'oferien a Lleida han quedat vacants. La falta de professionals que vulguin treballar a centres d'atenció primària --CAP-- és un problema generalitzat a tot Catalunya, però especialment pronunciat a zones rurals i de muntanya del Pirineu. 

Des del Col·legi de Metges de Lleida expliquen que ja hi ha metges MIR interessats a instal·lar-se en aquests apartaments, tot i que no tindran les dades definitives fins a la segona setmana de maig, quan els estudiants de Medicina que han obtingut plaça MIR es col·legiïn i tinguin concedida definitivament l'especialitat.

Sala social de la nova seu del Col·legi de Metges de Lleida (Pere Joan Álvarez/3Cat)

Estades curtes

L'objectiu d'aquests apartaments és posar les coses fàcils als metges que s'acaben de llicenciar o a facultatius que venen de fora i s'han d'instal·lar a la demarcació. En principi, es preveu que les estades no superin l'any, com ha explicat Ramon Mur:

"Arribo a la ciutat, he aprovat el MIR, ja soc metge.....on m'instal·lo? Aquests apartaments estan pensats per això: arribar, aterrar i tenir les necessitats bàsiques cobertes."


Com són els apartaments?

Els 36 apartaments tenen una superfície de 30 metres quadrats, disposen d'una habitació doble i la cuina americana està totalment equipada. El lloguer costarà uns 700 euros al mes de mitjana amb pàrquing inclòs. Quatre dels apartaments estan adaptats per a persones amb discapacitat. 

La nova seu del Col·legi de Metges de Lleida està situada al número 41 de l'avinguda Rovira Roure, molt a prop dels principals equipaments sanitaris de la ciutat: al davant de l'hospital Santa Maria, de la facultat de Medicina i molt a prop de l'hospital Arnau de Vilanova. 

La construcció de l'edifici ha costat 7 milions d'euros i ha anat a càrrec de Mutual Mèdica en un 70% i del Col·legi de Metges en el 30% restant. 

El nou edifici té quatre plantes i disposa de 4.000 metres quadrats (Pere Joan Àlvarez/3Cat)

Aquesta iniciativa del Col·legi de Metges de Lleida se suma a d'altres engegades dels del mateix departament de Salut, que al febrer va anunciar que pagaria fins a 4.000 euros extres als metges que vulguin ocupar places difícils de cobrir, com ara CAP de zones rurals o turístiques.

 

 

ARXIVAT A:
SalutDespoblament
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut