Madrid

L'Ibex tanca amb pèrdues del 5,5%, arrossegat per Wall Street i els rumors sobre França

El que semblava una sessió de recuperació s'ha capgirat i ha acabat amb una patacada generalitzada a les borses europees. L'inici de l'activitat de la Borsa de Nova York en negatiu i els rumors sobre una possible rebaixa de la qualificació del deute francès han desplomat els parquets europeus, que han viscut una nova jornada negra. L'Ibex-35 ha tancat la jornada amb pèrdues superiors al 5%, igual que París i Frankfurt. Londres ha frenat una mica la tendència i ha acabat la cotització amb pèrdues del 3%. La Borsa de Milà ha estat la que ha obtingut els pitjors resultats amb un retrocés del 6,6%, tot i que el Tresor italià ha col·locat sense problemes lletres a 12 mesos.

Actualitzat
Nova jornada negra a les borses. La incertesa s'ha apoderat un dia més dels inversors i ha desplomat els principals indicadors, en una sessió que ha arrencat amb valors positius. La tendència s'ha capgirat després de l'obertura de Wall Street amb números vermells, que han continuat fins al final de la sessió. Les caigudes s'han aguditzat després dels rumors d'una rebaixa de la qualificació del deute sobirà francès. El Ministeri de Finances francès ha desmentit aquestes informacions: "Les tres agències de qualificació han confirmat que no hi ha risc de degradació" del deute francès. Tot i aquestes declaracions, els bancs francesos s'han desplomat. Destaca Société Générale, que ha arribat a caure un 20%. La incertesa ha paralitzat els inversors i els números vermells s'han estès com la pólvora.

Malgrat obrir amb una pujada del 2%, l'Ibex-35 ha acabat el dia amb pèrdues del 5,5%, la caiguda més important des del maig del 2010. El selectiu espanyol s'ha quedat per sota dels 8.000 punts, un nivell desconegut des de l'abril del 2009. Es tracta de la novena sessió consecutiva que el selectiu espanyol tanca en vermell. Les pèrdues acumulades superen el 19% aquest any.

La borsa espanyola no ha estat una excepció. Els principals indicadors europeus han registrat forts descensos. El més destacat ha estat el de Milà, que ha perdut un 6,6% , tot i que el Tresor ha col·locat sense problemes lletres a 12 mesos i a un interès més baix que en l'última subhasta.

Els rumors sobre la salut del deute francès han afectat la borsa de París. La caiguda de les cotitzacions dels bancs han arrossegat el CAC-40 a unes pèrdues del 5,4%. Amb una caiguda similar, del 5,1%, ha tancat Frankfurt. La borsa de Londres ha estat la que millor ha resistit la tempesta, però tot i això ha acabat la sessió amb un retrocés del 3%.

Wall Street s'ha enfonsat i el Dow Jones, el seu principal indicador, ha acabat la sessió amb una caiguda del 4,62%. Tots els seus valors han tancat en vermell, però la pitjor part se l'ha endut el Bank of America, amb una caiguda d'un 10% de les seves accions. El tecnològic Nasdaq ha tancat amb un retrocés del 4%.

L'euro s'ha quedat en els 1,417 dòlars. L'or, un dels valors considerat més segurs, manté la seva escalada alcista i ha superat per primer cop aquest dimecres els 1.800 dòlars a la borsa de Nova York.

La prima de risc puja una mica

La prima de risc espanyola ha pujat fins als 283 punts bàsics, després de tres dies consecutius de baixades. La causa és que el Banc Central Europeu ha reduït la compra de deute sobirà espanyol i també que, davant la incertesa regnant, els inversors opten per refugiar-se en títols més fiables.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut